Ijs verkopen op Curaçao. Hoe ontdek je de IT-dienstverlening die daarbij past?
Als we ijs willen verkopen doet temperatuur er dan toe?
Ja, zul jij misschien zeggen. Je denkt aan de laatste keer dat jij een ijsje hebt gegeten. Op een warme en zomerse dag, tijdens een dagje uit in een subtropisch zwembad of een dagje relaxen in de sauna zonder kinderen. In deze corona tijd misschien wel iets waar je nu echt naar verlangt. De link tussen temperatuur en ijs leid je dan vaak af vanuit je eigen ervaringen.
Stel dat je, na een stukje zelfreflectie, besluit om je ondernemersdromen na te streven. Je gaat ijs verkopen op curaçao. Waar haal ik ijs vandaan? Welke vriezers heb ik nodig? Ga ik het zelf doen? Kies ik voor personeel?, Waar haal ik het geld vandaan?, Wanneer heb ik mijn investering terugverdiend?, zijn vragen die bij je op kunnen komen.
Zijn je klanten op Curaçao vakantiegangers? Stel dat je naast ijs verkopen op Curaçao, ook ijs gaat verkopen op Finland. En in Finland niet aan vakantiegangers, maar aan exclusieve sauna’s. Wanneer lever je dan beleving of verkoeling of een combinatie van beide. Je staat voor een belangrijke keuze.
Verandert deze keuze de wijze waarop je jouw klanten informeert? Welk soort ijs je inkoopt? De activiteiten van jouw verkoopproces? De wijze waarop je jouw klantportalen inricht? Hoe je een menukaart vormgeeft?
Een klant van een exclusieve sauna zou interesse kunnen hebben in speciale nootjes uit het Braziliaanse oerwoud en een luxe manier om ijs aan hem te presenteren, terwijl je natuurlijk de vraagt kunt stellen of de vakantieganger op Curaçao daar ook behoefte aan heeft.
Hoe blijf je wendbaar in deze onzekere tijd? Hoe borg je de wendbaarheid van jouw digitale fundament en blijf je aansluiten op de wensen van jouw klanten.