Kan je nog herinneren dat 3D televisies het helemaal zouden worden? De eerste modellen werden snel verkocht, zowel aan particulieren als aan organisaties. Als je een fanatieke gadget kennis in je omgeving had, kon je daar al even proeven aan het concept 3D. Waar is 3D gebleven? Waarom zitten we niet massaal met een 3D brilletje voor de tv? De laatste aflevering van Wie is de Mol of Boer zoekt vrouw te kijken?

Hoe kijken we überhaupt als we niet de juiste bril opzetten? Je kan stellen dat je eigen ogen prima voldoen en je scherp ziet. Maar begrijp je ook wat je ziet? Als jij als CEO van jouw organisatie in gesprek gaat met de COO of CIO van jouw organisatie, vanuit welk perspectief steek je dat gesprek in? En stel de CIO of IT manager van jouw organisatie komt zijn of haar nieuwe plan voor digitale vernieuwing presenteren. Lukt het om de taalbarrière te overbruggen en te praten in het belang van de organisatie?

 

Zelfde onderwerp, zelfde doel, andere invalshoek

Binnen diverse digitale trajecten waar ik mens, proces en organisatie verbind, valt het op hoe verschillende mensen vanuit verschillende perspectieven wel dénken met elkaar over hetzelfde onderwerp te praten, maar dan toch steeds vanuit een andere invalshoek. Dit leidt vaak tot onbegrip en verwarring. Terwijl men eigenlijk hetzelfde doel voor ogen heeft. Ze zijn zo dichtbij.

Zo kan het gebeuren dat de IT manager vanuit dataveiligheid het digitaal fundament wil vernieuwen en een plan presenteert, terwijl de COO juist behoefte heeft aan een ander digitaal talent en vanuit dat perspectief een ander belang heeft om met data om te gaan binnen de organisatie. Als CEO probeer jij de verschillende belangen te overbruggen, maar lukt het ook om elkaars bril op te zetten en elkaars rol te begrijpen?

 

Belangen overbruggen

Als verbinder in organisaties is het belangrijk af te dalen in de organisatie. Op deze manier kijk je vanuit het perspectief van medewerkers en tussenkaders. Je kan nu op zoek naar het gemeenschappelijke in digitale verandertrajecten. Als we elkaar beter begrijpen en ondersteunen door slimme visualisaties en communicatie af te stemmen op elkaars denkkader en perspectief , kun je als CEO het volle potentieel van jouw organisatie benutten in de digitale verandering die je wilt doorvoeren.

Zo’n 3D bril, maar dan eentje die belangen van business & IT-teams duidelijk inzichtelijk maakt, zou nog niet zo gek zijn. Als I-Knowledge zetten we door onze jarenlange ervaring en het regelmatig moeten wisselen van bril, graag de juiste bril op bij jouw mensen. Op maat natuurlijk, want iedere organisatie heeft weer een ander blikveld.

Neem contact met ons op

Scan gratis jullie IT-project

Een van de belangrijkste uitdagingen bij een IT-project is dat business & IT-teams samen begrijpen van wat we willen doen en wat we gaan doen.

Hoe gaat dat in jullie IT-project?
Ontdek het vandaag. Gratis en vrijblijvend en ga samen aan de slag.

Bekijk onze scan

You have Successfully Subscribed!